onsdag 13. mars 2013

JAKTEN PÅ KOMETEN PANSTARRS

HEI ASTROVENNER !

SOM DERE SIKKERT HAR FÅTT MED DERE HAR VI EN KOMET PÅ HIMMELEN FOR TIDEN.

TRE MANN MED FOTOUTSTYR, TROND HUGO - TOR GUNNAR OG ARNEMARTIN, VAR PÅ KASSEMATTEN PÅ MØVIG FOR Å FOTOGRAFERE DEN, MEN DEN VAR IKKE SNILL MED OSS DENNE GANGEN.
VI SLET EN STUND MED Å FINNE MÅNEN FØRST FOR Å HA ET REFERANSEPUNKT, MEN VI FANT DEN TIL SLUTT. TROND HUGO SÅ KOMETEN I VANLIG KIKKERT, MEN FANT DEN IKKE PÅ NOEN AV BILDENE SINE, EI HELLER GJORDE ARNE MARTIN.
TOR GUNNAR HAR VI I SKRIVENDE STUND IKKE HØRT NOE FRA.

HER ER ET PAR STEMNINGSBILDER OM IKKE ANNET.


OVER SKIMTES FRA VENSTRE: TOR GUNNAR OG ARNE MARTIN. TOPPEN AV KASSEMATTEN GAV EN NYDELIG UTSIKT.      FOTO:TROND HUGO HERMANSEN
MÅNEN VAR SOM SAGT MEGET TYNN OG VANSKELIG Å FINNE, MEN SLIK SÅ DEN UT GJENNOM ET 500MM SAMYANG OBJEKTIV.    FOTO: ARNE MARTIN KRISTIANSEN.

EN VENN AV VIDAR SCHIBSTAD HAR KLART Å FANGE KOMETEN !


2 kommentarer:

  1. 21. mars: I kveld fikk jeg endelig se kometen Pan-STAARS. Den kom fint til syne ca 20grader over horisonten i VNV kl. 20. Jeg gikk inn til Mjåvann ved Songe i Arendal, hvor det ikke var noe bakgrunnslys. Hadde med meg kamera, men det viste seg å være tom for strøm. Det 110 000 år til neste gang den kommer.

    SvarSlett
  2. Synd med strømmen Arne, men det er jo slikt some hender de aller fleste før eller siden.
    Kulden hjelper jo ikke på den heller.
    Takk for fin skildring Arne og muligheten kommer igjen i November. Da kommer kometen ISON inn mot solen, så nært at den enten rives i fillebiter, eller lyser kraftig opp på himmelen

    SvarSlett

Upassende kommentarer og "reklamelinker" til innhold som ikke har relevanse til Astronomi vil umiddelbart bli slettet av webmaster !

All comments not related to astronomy and advertising links will be deleted
by the webmaster !